Азербайджан вручив ноту протесту Росії

Причина:антиазербайджанські випади в ефірі Першого каналу

Азербайджан надіслав ноту протесту Росії у зв'язку із ворожими висловлюваннями на передачі «Велика гра» в ефірі Першого каналу. Про це йдеться у повідомленні посольства Азербайджану у Москві. 

У повідомленні йдеться, що посольством Азербайджанської Республіки в РФ направлено офіційну ноту протесту в МЗС Росії у зв'язку з ворожими заявами 20 та 21 жовтня 2022 року в ефірі програми «Велика гра» на Першому каналі. 

«В ефірі передачі російські політологи та експерти вірменського походження виступили з відвертими антиазербайджанськими випадами, територіальну цілісність Азербайджанської Республіки було поставлено під сумнів, а показану географічну карту нашої країни було спотворено», - йдеться у повідомленні. 

У ноті підкреслено, що гості ток-шоу «своїми виступами провокують реваншистські сили в вірменському суспільстві, реанімують конфлікт, що залишився в минулому, і відкрито підтримуючи сепаратизм, сіють ворожнечу між двома народами». 

У посольстві зазначили, що використання в ефірі державного телеканалу упереджених висловлювань та припущення явних політичних провокацій йде врозріз не лише з офіційною позицією Росії, неодноразово озвученою президентом країни, а й підриває кроки, які були зроблені для забезпечення довгострокового миру, стабільності та безпеки в регіоні. 

«В умовах крихкого мипу, що склався в регіоні, на представників ЗМІ покладається особлива відповідальність за недопущення провокацій, які можуть призвести до напруженості та загострення ситуації», - йдеться в повідомленні.

Share post:
Read also
Різне
Із Росії до Казахстану переїхали понад 50 міжнародних компаній – влада
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.