Африканські лідери розпочали миротворчу місію в Україні

Делегація африканських лідерів розпочала миротворчу місію в Києві в п’ятницю, не злякавшись того, що Україна була атакована ракетами РФ.

У столиці прогриміли щонайменше два вибухи, але мер Віталій Кличко заявив, що їх спричинили протиповітряна оборона. За його словами, загиблих і великих руйнувань у місті немає. В ДСНС повідомили, що в Київській області постраждали чотири людини, у тому числі дитина.

Мирна делегація, до складу якої входять лідери Південної Африки, Сенегалу, Замбії, Коморських островів та Єгипту, зустрілася з представниками міністерства оборони та президентом Володимиром Зеленським.

«Місія йде добре і за планом», — повідомило президентство Південної Африки після авіаудару.

Лідери прагнуть домовитися про низку «заходів зміцнення довіри», але Київ заявив, що його власна мирна ініціатива має бути основою будь-якого врегулювання, і розпочав контрнаступ, щоб відкинути російські окупаційні сили.

Кремль, який вторгнувся в Україну в лютому 2022 року, применшив шанси на змістовні мирні переговори з Києвом. Там стверджують, що умов для мирного процесу немає, але готові вислухати та відкриті до зовнішніх ініціатив.

Share post:
Read also
Політика
Африканська переговорна місія спробує зупинити війну в Україні
Main news
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Ukraine
Russian missile attack in Odesa kills 14, injures 46
Russian missile attack in Odesa kills 14, injures 46
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.