В Афганістані ліквідовано лідера «Аль-Каїди» Аймана аль-Завахірі

Президент США Джо Байден оголосив про вбивство в Афганістані лідера угрупування ісламізму «Аль-Каїда» Аймана аль-Завахірі.

«Правосуддя відбулося і цього лідера терористів більше немає. Ми ніколи не відступаємо», - сказав Байден у телезверненні.

За його словами, місцезнаходження Завахірі стало відоме американським спецслужбам раніше цього року.

"Він залишив за собою слід убивств та насильства щодо американських громадян, американських військовослужбовців, американських дипломатів та американських інтересів", - додав Байден.

На спеціальному брифінгу представниця Білого дому розповіла, що високоточного удару було завдано минулої неділі вдома в афганській столиці, в якому Завахірі переховувався останнім часом.

«Протягом кількох місяців наша впевненість у тому, що Завахірі перебуває в цьому місці у Кабулі, зростала. Протягом тривалого часу ми помічали Завахірі на балконі, де зрештою по ньому і було завдано удару», — сказала вона.

За її словами, дві ракети Hellfire було випущено з безпілотника. Внаслідок удару не постраждали ні родичі Завахірі, які перебували в будинку, ні мирні мешканці довкола.

Спецоперація проти Завахірі стала першим ударом американців по "Аль-Каїді" в Афганістані з моменту виведення американських військ у серпні минулого року.

Share post:
Read also
Politics
В Иране прокомментировали обвинения в продаже военной техники РФ
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.