В 2022 році у Туреччині іноземці придбали рекордну кількість житла

Найбільше купували росіяни

У 2022 році росіяни потроїли обсяги купівлі житла в Туреччині, що зробило їх найбільшими іноземними покупцями на ринку нерухомості в країні і підштовхнуло рівень продажів до рекордного рівня.

Про це повідомляє Daily Sabah з посиланням на дані Турецького статистичного інституту (TurkStat).

Росіяни купили рекордні 16 312 будинків і очолювали список іноземних покупців протягом усього минулого року, потіснивши громадян Ірану та Іраку, які посіли друге і третє місця.

Ці дані вказують на колосальне зростання на 203% у порівнянні з минулим роком і відображають "перетік" росіян внаслідок західних санкцій проти РФ через вторгнення в Україну.

За даними статистичного відомства, покупки росіян становили майже чверть усіх продажів іноземним покупцям, які зросли на 15,2% в річному обчисленні до рекордних 67 490 одиниць. Для порівняння, у 2013 році продажі становили 12 181 одиницю. Іранці придбали 8 223 будинки в минулому році, в той час як іракці - 6 241.

Громадяни України, які прилетіли до своїх родичів, що проживають, зокрема, в південній провінції Анталія, також збільшили свої покупки на 106,6% в порівнянні з минулим роком до 2 574 одиниць.

Продажі житла іноземцям становили 4,5% від загального обсягу продажів у Туреччині у 2022 році і сягнули 1,49 мільйона будинків.

Стамбул став лідером з продажу нерухомості для іноземців, де було продано 24 953 будинки. За ним слідує Анталія, популярний курортний регіон, з 21 860 будинками, і ще одна південна провінція, Мерсін, з 4 316 будинками.

Share post:
Read also
Різне
Пентагон очікує, що Росія поглиблюватиме співпрацю з Іраном
Політика
Ердоган проведе перемовини з Путіним і Зеленським щодо гуманітарного коридору
Політика
Туреччина підтримала українську «формулу миру»
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.