У 2022 році Туреччина подвоїла імпорт російської нафти – Reuters

Як показали дані Refinitiv Eikon у понеділок, Туреччина подвоїла імпорт російської нафти цього року, оскільки дві країни налаштовані на ширшу співпрацю в бізнесі та особливо в торгівлі енергоносіями на тлі західних санкцій проти Москви.

Про це повідомляє Reuters.

Торгівля між Туреччиною та РФ процвітає з весни, оскільки турецькі компанії, яким не заборонено співпрацювати з російськими колегами, втрутилися, щоб заповнити порожнечу, утворену бізнесом ЄС, який залишив РФ після її вторгнення в Україну на початку цього року.

Турецькі компанії збільшили імпорт нафти з Росії, зокрема сортів Urals та Siberian Light, більше ніж на 200 000 барелів на добу у 2022 році залишилося з 98 000 барелів на добу за той же період 2021 року.

Основні нафтопереробні заводи Туреччини Tupras і азербайджанський нафтопереробний завод SOCAR STAR значно збільшили споживання російської нафти сортів Urals і Siberian Light цього року, водночас зменшивши закупівлі марок Північного моря, Іраку та Західної Африки.

Цього року російські ціни на нафту впали до історичного мінімуму порівняно з датованою еталонною маркою Brent, тоді як ціни на сорти нафти в Північному морі та Іраку підвищилися.

Країна не ввела санкцій проти РФ через її дії в Україні, заявивши, що вона залишається залежною від російських енергоносіїв.

Президент Туреччини Таїп Ердоган зустрівся з президентом РФ Путіним на початку серпня, вони домовилися про активізацію ділової співпраці.

Share post:
Read also
Економіка
Туреччина допоможе Україні у повоєнній відбудові
Дипломатія
Ізраїль і Туреччина домовилися про відновлення дипвідносин
Різне
Узбекистан пригрозив в'язницею своїм громадянам за участь у війні проти України
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.