Уряд Ірану підняв над мечеттю Джамкаран червоний прапор відплати

Це рівносильно оголошенню війни, вважають деякі експерти

Уряд Ірану підняв над мечеттю Джамкаран у священному шиїтському місті Кум червоний прапор відплати, що рівносильне оголошенню війни. Такий самий прапор було піднято і над мечеттю у місті Шираз на півдні Ірану.

Про це повідомила американська аналітична група Open Source Intelligence Monitor, інформує Фокус.

Що спричинило підняття червоного прапора над святинею в місті Шираз, залишається незрозумілим, проте такий самий прапор був піднятий за кілька днів до іранського ракетного удару по американській військовій авіабазі Айн аль-Асад в Іраку.

Власне, підняття червоного прапора означає кровну помсту. За даними деяких ЗМІ, прапор був піднятий на згадку про загиблих під час стрілянини 26 жовтня у шиїтській святині в мавзолеї у Ширазі.

Востаннє в Ірані підняли такий прапор після смерті військового діяча генерала Касема Сулеймані, котрий для багатьох у країні був національним героєм. У 2020 році він загинув внаслідок авіаудару ВПС США по міжнародному аеропорту Багдада.

Через кілька днів Іран завдав удару по двох об'єктах США в Іраку, зокрема по військовій базі в Ербілі, проте армії США вдалося уникнути більших збитків.

На думку сходознавчині Каріне Геворгян, символічно вивісивши прапор відплати Іран може натякати на удар по Саудівській Аравії, про що 2 листопада писали західні ЗМІ.

"Те, що Іран мститиме за цей теракт, — це одна історія, а те, що він ударить по Саудівській Аравії і почне війну у Перській затоці, — інша. Можна, звичайно, ненавидіти Іран, що він настільки жорстокий, але все ж таки вважати їх клінічними ідіотами якось зарано", — вважає політологиня.

Нагадаємо, у США відреагували на погрози Ірану на адресу Саудівської Аравії. У заяві Ради національної безпеки США йдеться, що Вашингтон без вагань втрутиться у разі іранської агресії проти Саудівської Аравії.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Политика
Саудовская Аравия предупредила США о намерении Ирана напасть на нее и Ирак – WSJ
Різне
США перешкоджатимуть закупкам Росії зброї в Ірану, — CNN
Різне
Найближчим часом Іран відправить росії 200 бойових дронів, - ГУР
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.