У Туреччині заговорили про тиск щодо вступу Швеції до НАТО

За словами міністра закордонних справ Туреччини, у Конгресі США намагаються схилити Анкару до схвалення членства Швеції в Альянсі, висуваючи «неприйнятні» умови.

У Туреччині вважають, що Швеція поки що не готова стати членом Північноатлантичного Альянсу. Про це сказав голова Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу в ефірі телеканалу A Haber 10 квітня, пише Фокус.

Чавушоглу стверджує, що деякі сенатори в Конгресі США намагалися висунути умови, згідно з якими Туреччина зможе закупити винищувачі F-16 лише після схвалення членства Швеції в НАТО.

Мевлют Чавушоглу також зазначив, що багато американських сенаторів виступають проти подібної угоди.

“Це неприпустимо, ми це не приймаємо. Фінляндію ми схвалили, але Швецію поки виключили. Вона ще далека від вступу до НАТО, не готова і далека від цього. Їй потрібен час”, — заявив дипломат.

За словами міністра, Анкара може розглянути питання членства Фінляндії в НАТО після того, як Стокгольм зробить кроки для виконання вимог турецької сторони.

За даними Defense News від 3 лютого, 25 членів Сенату США відправили Джо Байдену лист із закликом заблокувати продаж Туреччини винищувачів F-16 на 20 млрд доларів. Таким чином, американські сенатори відреагували на позицію Анкари щодо членства Швеції та Фінляндії в НАТО.

Двоє представників Сенату Боб Мендес і Кріс Ван Холлен також заявили, що стосовно Туреччини потрібно застосувати жорсткіші санкції. Вони вказали на те, що турки можуть атакувати курдів у Сирії. Крім того, в країні ув’язнюють опозиціонерів і представників ЗМІ.

При цьому в Туреччині мали намір придбати у США F-16 останньої модифікації Block 70, а також модернізувати всю свою авіацію за їх стандартами.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Економіка
Туреччина переходить на власний чорноморський природний газ
Головні новини
Близький Схід
Bloomberg: Для відбудови Гази знадобиться два десятиріччя та не менше 50 мільярдів доларів
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Читайте в розділі
Політика
Іран висунув умову ООН, за якої готовий не бити по Ізраїлю
Політика
Нікарагуа вимагає заборонити Німеччині допомагати Ізраїлю: Суд ООН вже розглядає позов
Політика
Найбільша поразка за останні 20 років: партія Ердогана програла на місцевих виборах
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.