У Туреччині випадково знайшли величезне підземне місто

Історії випадкових знахідок завжди викликають багато інтересу у людей. Так, наприклад, один турок під час ремонту у своєму будинку, абсолютно випадково виявив древній підземний тунель. Своє ім’я чоловік побажав залишити анонімним. Про це повідомляє Metro.

Справа була в 1963 році. Чоловік затіяв ремонт у підвалі. Для початку хотів прибрати старий матеріал зі стін. Для цього взяв молоток і пішов оббивати тинькування. При першому ударі стіна в підвалі посипалась, і він побачив тунель. Пізніше з’ясувалося, що це величезне стародавнє місто. Цей підземний комплекс називається Деринкую.

Підземна фортеця довгі століття була покинутою. Вона досить велика за своїми розмірами й веде вглиб на 18 поверхів. Вчені кажуть, що в ній можуть жити до 20 тисяч осіб.

Археологи, які прибули на місце, провели тривалу роботу. Вони знайшли в підземному місті школи, ринки й будинки. Зараз це місце відкрите для відвідувачів. Експерти розповіли, що місто було висічене не в простій породі, а у вулканічній. За своєю архітектурою місо нагадує рукотворний мурашник. Дата заснування поселення приблизно 7-8 століття до нашої ери. Висікали фортецю представники стародавньої індоєвропейської культури.

У 395-1435 роки нашої ери це було успішне місто з колодязями, водними каналами, розвиненою торгівлею. Спочатку величезний підземний комплекс використовували як сховище, але потім розширили до розмірів великого поселення.

Історики розповідають, що в період з 7 по 11 століття тут жили перші християни. Вони ховалися в підземному місті від римлян, які їх переслідували під час арабо-візантійських воєн. У різні роки місце було притулком для представників різних культур. А сьогодні це місце щодня приймає тисячі туристів.
 

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
У Туреччині почали відмовляти росіянам у наданні посвідки на проживання
Економіка
Закупівля Туреччиною майже 500 тис. тонн української пшениці підтримає ринок України, – аналітики
Головні новини
Близький Схід
Bloomberg: Для відбудови Гази знадобиться два десятиріччя та не менше 50 мільярдів доларів
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Читайте в розділі
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.