У Туреччині в серпні інфляція наблизилась до 60%

У серпні річна інфляція в Туреччині наблизилась до 60%, що чинить тиск на центральний банк з метою подальшого підвищення процентних ставок. Про це повідомляє Економічна правда. 

Посилаючись на дані Державного статистичного агентства країни, видання повідомляє, що в річному вимірі ціни зросли на 58,9% у серпні порівняно з 47,8% у липні. 

"Це досить жахливі показники інфляції. Це посилить тиск на (центральний банк) і змусить його ще більше підвищити облікову ставку з нинішніх 25 відсотків ", - заявив економіст з ринків, що розвиваються, Тімоті Еш. 

Повідомляється також, що економічна криза ледь не коштувала президенту Туреччини Ердогану переобрання у травні: він переміг після того, як пообіцяв своїм прихильникам масове підвищення зарплат і запровадив програму дострокового виходу на пенсію, яка коштувала уряду мільярди доларів. 

Зазначається, що інфляція зумовлена підвищенням податків і цін на пальне, запроваджених для виконання передвиборчих обіцянок Ердогана, а також масштабними зусиллями з відновлення після потужного землетрусу.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
У Туреччині закликали готуватися до потужного землетрусу
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Економіка
Туреччина обмежує експорт до Ізраїлю до припинення вогню в Газі
Економіка
Євросоюз планує прискорити надання фінансової допомоги Єгипту
Економіка
Найбільший держбанк ОАЕ обмежує бізнес з РФ
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.