Туреччина готує наступ проти курдів у Сирії та Іраку

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після повітряних ударів по позиціях курдів у Сирії та Іраку не виключив наземного наступу. Про це він заявив у понеділок, 21 листопада, у Стамбулі.

"Те, що Туреччина не обмежиться повітряними ударами, навіть не ставиться під питання. Потрібно вирішити, скільки солдатів візьме участь у наземній операції, і після цього буде зроблено відповідні кроки", - сказав Ердоган, не уточнивши жодних деталей.

За словами Ердогана, Туреччина заздалегідь не обговорювала питання про наземну операцію ні зі США, ні з Росією. "Туреччині нема чого питати у когось дозволу",- пояснив турецький президент.

Раніше Москва та Вашингтон застерегли Анкару від наступу у північній частині Сирії. Ердоган пообіцяв провести наземну операцію ще у середині року. Росія підтримує сирійську регулярну армію, а США - формування YPG, разом з якими вони борються проти джихадистів із "Ісламської держави" (ІД).

У ніч на 20 листопада Туреччина завдала численних ударів з повітря по позиціях курдського угруповання YPG та "Робітничої партії Курдистану" (РПК) у північній частині Іраку та північній частині Сирії. В результаті загинули щонайменше 35 людей, повідомив базований у Лондоні Сирійський моніторинговий центр з прав людини (SOHR). Формування курдів пообіцяли завдати ударів помсти. 20 та 21 листопада Туреччина повідомила про обстріл на кордоні з Сирією, в результаті якого є вбиті та поранені.

Уряд Туреччини обґрунтував останню серію повітряних ударів нападом на торговий центр у Стамбулі, скоєний тиждень тому. В Анкарі поклали відповідальність за цей напад на YPG та РПК. Обидва угруповання заявили про свою непричетність до нападу. Туреччина вважає YPG та РПК терористичними угрупованнями. 

Поділитися публікацією:
Читайте також
Політика
Делегація США обговорила у Рамалі шляхи взаємодії з Палестиною
Різне
У Стамбулі пролунав потужний вибух
Різне
Влада Балі підтвердила, що Лавров був у лікарні на обстеженні
Головні новини
Близький Схід
Bloomberg: Для відбудови Гази знадобиться два десятиріччя та не менше 50 мільярдів доларів
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Читайте в розділі
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.