Шість українських гравців у сквош увійшли до ТОП-10 у своїх вікових категоріях

За підсумками 2022 року 6 українських юніорів гравців у сквош увійшли до ТОП-10 у своїх вікових категоріях.

У 2022 український спорт, незважаючи на війну, не тільки вистояв, а й продовжив розвиватися. Наші спортсмени в цей непростий час продовжують радувати нас гідними результатами на міжнародній арені. І якщо в таких випадках для таких популярних у нас видів спорту, як футбол або бокс, вдалося зберегти довоєнний потенціал розвитку, то багато менш відомих дисциплін зіткнулися минулого року з відчутними труднощами. Тут можна згадати як скасування або перенесення змагань, так і порушення тренувального процесу.

Сквош загалом успішно впорався з викликами 2022 року, зберігши позитивну динаміку розвитку. У серпні на кортах столичного фітнес-центру "SPORT LIFE" пройшов благодійний турнір "Zenit Ukraine Open 2022". У ньому за нагороди в 5 категоріях поборолися спортсмени з Румунії, США, Молдови, Литви, а також гравці з багатьох областей України. 

Організатори найбільшого сквош-турніру в Україні планують його проведення і цього року. 

"Сподіваємося, що наш турнір Zenit повернеться цього року до сонячної Одеси, з якої він змушений був переміститися до Києва через воєнні дії", - заявив один з організаторів цього сквош-турніру Максим Уракін.

Дуже хороші результати на кортах міжнародних турнірів демонструють українські юніори. Зокрема, шість українських спортсменів входять до ТОП-10 у своїх вікових категоріях. З них найбільшого результату торік зміг домогтися Дмитро Щербаков, який посідає на сьогодні другу позицію у світовому рейтингу молодих сквошистів BU19.

Як заявив глава напряму ракеточних видів спорту мережі SportLife Дмитро Щербаков, 2022 року наші юніори довели, що вони одні з найсильніших у Європі. 

"На командному чемпіонаті Європи-2022 серед юніорів до 17 років, наші сквошисти здобули бронзу, пропустивши вперед себе тільки Англію і Францію", - підкреслив Щербаков.

Тренер зі сквошу дітей та юніорів В'ячеслав Савелов подякував усім, хто підтримував цей вид спорту 2022 року.

"Велике спасибі спонсорам, меценатам, тренерам, батькам наших хлопців і всім тим, хто підтримував і підтримує український сквош і наших спортсменів у цей непростий час", - наголосив він.

Високі результати наших спортсменів як у молодіжних, так і в дорослих рейтингах дають надію на успішний розвиток сквошу в Україні й у 2023 році.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
Клуб експертів проанонсував головні події з 24 до 30 жовтня
Головні новини
Різне
В Омані випала дворічна норма дощів
Політика
Майбутній візит Макрона до Марокко спрямований на укладання угоди на будівництво першого для цієї країни підводного човна
Політика
Казахстан не планує вступати до БРІКС
Читайте в розділі
Різне
В Омані випала дворічна норма дощів
Різне
ООН шукає $426 млн для допомоги ліванцям, постраждалим через обстріли Ізраїлю
Різне
Іран передав Росії два супутники власного виробництва для запуску на орбіту Землі
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.