Саудівська Аравія планує побудувати найбільшу споруду у світі

Саудівська Аравія планує побудувати хмарочос довжиною 120 км (75 миль) вартістю трильйон доларів під назвою Mirror Line, який простягатиметься через пустелю, стане вищим за Емпайр-стейт-білдинг і вмістить до п'яти мільйонів людей, повідомляє Daily Mail. 

Дзеркальна лінія стане частиною пустельного міста під назвою Неом, розміром приблизно з Массачусетс, про яке наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман оголосив у січні 2021 року. Він зробив це після того, як сказав, що хоче, щоб у його країні було побудовано такий культовий та позачасовий будівельний проект, як піраміди Єгипту. 

"Лінія – це проект, що є цивілізаційною революцією, яка ставить людину на перше місце", – заявив принц тоді. 

Mirror Line складатиметься з двох будівель висотою 488 метрів, що проходять паралельно один одному через 75 миль пустелі, узбережжя та гірських ландшафтів. За повідомленням Wall Street Journal, у разі повного завершення хмарочос проходитиме від затоки Акаба через гірський хребет, а потім простягатиметься уздовж узбережжя до пустельного "аерополісу". 

Будівля настільки довга, що її поставлять на опори, врахувавши кривизну Землі. Вона також матиме лінію високошвидкісного поїзда під нею. Повідомляється також, що електрику для хмарочоса отримуватимуть від поновлюваних джерел енергії. Біля будівлі передбачать пристань, а на висоті 304 м розмістять спортивний стадіон. Овочі та фрукти для мільйонів мешканців вирощуватимуть за рахунок вертикального землеробства, яке інтегрують у стіни блискучих будівель, і люди платитимуть за передплатою за триразове харчування. 

Принц Салман сподівається, що будівлі будуть повністю вуглецево-нейтральними та безпечними для місцевого довкілля. Також він вірить, що місто Неом загалом створить тисячі нових робочих місць і дозволить країні, багатій на нафту, перестати залежати від ресурсів для отримання багатства. 

Незважаючи на те, що принц Мухаммед бін Салман хоче, щоб будинок був готовий до 2030 року, за словами інженерів, на його будівництво може піти 50 років. До того ж планувальникам важко відповісти, чи захочуть люди жити у висотному будинку після пандемії, міграції тварин і птахів і як впоратися з конструкцією, що впливає на стік ґрунтових вод. 

Фахівці з екологічного планування кажуть, що сам розмір і довжина Mirror Line порушать схеми перелітних птахів, а дзеркальне скління будівлі може ще більше збити їх з пантелику, підірвавши прагнення авторів проекту зробити його сприятливим для планети.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Ближний восток
Почти 200 тыс человек покинули Ракку с 1 апреля, - ООН
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Близький Схід
Число жертв ізраїльської агресії в Газі досягло 28 473
Близький Схід
Число жертв ізраїльської агресії в Газі перевищило 25,4 тис.
Близький Схід
У Газі щодня з 7 жовтня гинуть понад 170 жінок та дітей
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.