Саудівська Аравія достроково викупила держборг на рекордні $9,5 млрд

Національний центр управління боргом (National Debt Management Center, NDMC) Саудівської Аравії завершив найбільший у своїй історії достроковий викуп боргових інструментів королівства, йдеться в повідомленні NDMC. 

Центр викупив зобов'язання з погашенням у 2024-2026 роках на суму понад 35,7 млрд ріялів ($9,5 млрд) і водночас анонсував випуск ісламських облігацій (сукук) на суму близько 35,9 млрд ріялів. 

Нова ініціатива продовжує зусилля NDMC зі зміцнення внутрішнього ринку та адаптації до зміни ринкової кон'юнктури, що позитивно позначилося на обсязі торгів на вторинному ринку. Крім того, вона узгоджується з іншими заходами щодо зміцнення публічних фінансів у середньо- і довгостроковій перспективі. 

Випуск нових паперів буде розділено на чотири транші: перший - приблизно на 7,5 млрд ріялів з погашенням у 2031 році, другий - на 14,5 млрд ріялів з погашенням у 2032 році, третій - на 10,8 млрд ріялів з погашенням у 2033 році і четвертий - на 3,2 млрд ріялів з погашенням у 2038 році.

Спільними провідними менеджерами розміщення призначені HSBC Saudi Arabia, AlRajhi Capital, SNB Capital і AlJazira Capital.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Політика
У Саудівській Аравії пройдуть переговори 30 країн щодо України
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Економіка
Туреччина обмежує експорт до Ізраїлю до припинення вогню в Газі
Економіка
Євросоюз планує прискорити надання фінансової допомоги Єгипту
Економіка
Найбільший держбанк ОАЕ обмежує бізнес з РФ
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.