За посередництва Держави Катар в Україні з окупації повернули 9 дітей та 20-річного парубка

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив сьогодні, 27 вересня про повернення з російської окупації на рідну землю дев'яти дітей та одного юнака, яке відбулося за посередництва Держави Катар. Про це Дмитро Лубінець написав на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук.

"На Батьківщину вдалося повернути українських діток! Повернення 9-ти дітей та 20-річного юнака із братом відбулося в межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA. Вік повернутих від 13 до 17 років. Деякі з них мають інвалідність та тяжкі захворювання.


 

Сьогодні ми вже зустріли дітей, яких із батьками чи законними опікунами розділила лінія фронту та окупанти. Повернуті українці – з Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської областей та Криму. Деякі з повернутих дітей на початок повномасштабного російського вторгнення в Україну перебували в Олешківському дитячому будинку-інтернаті. Згодом їх окупаційна влада вивозила до м. Скадовськ та Росії. 
 

На щастя, за посередництва Держави Катар вдалося дітей возз’єднати із родинами, яких на тривалий час розлучили росіяни.
Один із хлопців, який сьогодні повернувся на рідну землю, втратив тата, який захищав Україну під час російського вторгнення. Дехто з дітей – нарешті за тривалий час обійме рідних, які віддано несуть службу в різних структурах України. Дехто – повернувся до дідуся з бабусею, адже саме вони можуть подарувати щасливе дитинство на рідній землі. 
 

Заради допомоги у возз'єднанні, до нашого Офісу зверталися не лише дорослі, а й самі діти, які мріяли виїхати до своїх мам і тат на рідну землю. Тож ласкаво просимо додому! 


 

Дякуємо дотичним державним органам за чудову співпрацю, яка принесла гарний результат. А фонду BGV за надання необхідної допомоги.


Вкотре підкреслюю, що Україна готова до повернення кожного і надаватиме базову гуманітарну, медичну, психологічну та соціальну допомогу. А правоохоронці зафіксують всі злочини росіян, свідками чи жертвами яких стали наші діти", - написав Лубінець.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Разное
При посредничестве Катара в Украине из оккупации вернули 9 детей и 20-летнего юношу
Головні новини
Різне
Берлін досяг угоди з Анкарою про депортацію турецьких громадян
Різне
За посередництва Держави Катар в Україні з окупації повернули 9 дітей та 20-річного парубка
Близький Схід
Повінь у Марокко змила автобус із людьми: багато хто зник безвісти
Читайте в розділі
Різне
Берлін досяг угоди з Анкарою про депортацію турецьких громадян
Різне
ООН: Близько 90 тисяч ліванців покинули свої домівки
Різне
Ізраїль завдав 300 ударів по об'єктах у Лівані, 274 загиблих
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.