Нікарагуа вимагає заборонити Німеччині допомагати Ізраїлю: Суд ООН вже розглядає позов

Міжнародний суд ООН почав попередній розгляд скарги Нікарагуа проти Німеччини, в якій Нікарагуа вимагає припинення підтримки Ізраїлю Німеччиною.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, слухання 8 та 9 квітня присвячені тимчасовим заходам, які суд має право вводити на період розгляду, щоб запобігти посиленню ситуації.

Виступаючи на слуханнях, представник Нікарагуа Карлос Хосе Арґуельо Гомез заявив, що Ізраїль не зможе діяти абсолютно безкарно у Газі без підтримки таких держав, як Німеччина.

Нікарагуа ініціювала 1 березня такий розгляд проти Німеччини за Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. У своєму позові країна стверджує, що Німеччина, надаючи Ізраїлю політичну, фінансову та військову підтримку та призупинивши фінансування гуманітарного агентства UNRWA, сприяє скоєнню геноциду і не виконала своє зобов’язання робити усе можливе для його недопущення.

Берлін усі звинувачення відкидає та наголошує, що Німеччина не порушувала ані Конвенцію про запобігання геноциду, ані міжнародне гуманітарне право.

Раніше ПАР подала позов проти Ізраїлю про можливе порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього до Міжнародного суду ООН 29 грудня 2023 року.

У січні Міжнародний суд ООН у рішенні щодо тимчасових заходів постановив, що Ізраїль повинен вжити всіх заходів для запобігання актам геноциду в Секторі Гази, але не наказав негайно припинити вогонь.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Ближний восток
Число жертв израильской агрессии в Газе за 183 дня достигло 33 207
Різне
Ізраїль атакував консульство Ірану в Сирії: загинув впливовий генерал КВІР
Ближний восток
ООН: Голод и смерть от голода в Газе вызваны ограничениями Израиля
Головні новини
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Читайте в розділі
Політика
Іран висунув умову ООН, за якої готовий не бити по Ізраїлю
Політика
Найбільша поразка за останні 20 років: партія Ердогана програла на місцевих виборах
Політика
Ердоган вперше за п’ять років відвідає Вашингтон
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.