Китай виступив проти порушень Ізраїлем суверенітету Лівану

Пекін виступає проти зазіхань на суверенітет, безпеку та територіальну цілісність Лівану, а також загострення протиріч та розширення конфлікту на Близькому Сході. Про це йдеться у повідомленні МЗС Китаю.

Китай стурбований ситуацією на Близькому Сході, спричиненою ескалацією напруженості між Ізраїлем та Ліваном, а також між Ізраїлем та Іраном, - зазначили у МЗС.

У китайському відомстві нагадали, що Ізраїль розпочав наземну військову операцію на півдні Лівану, а Іран завдав удару по території Ізраїлю.

«Ми проти посягань (з боку Ізраїлю) на суверенітет, безпеку та територіальну цілісність Лівану, а також дій, які будуть розпалювати конфлікт та посилювати напруженість», - йдеться у повідомленні.

Корінна причина нинішнього витка нестабільної ситуації на Близькому Сході полягає в тому, що досі не вдалося реалізувати припинення вогню та військових дій у секторі Газа, - зазначили у китайському відомстві.

Китайська сторона закликає різні сторони в найкоротші терміни втілити в життя всеосяжне та постійне припинення вогню у блокованому ексклаві, додали у МЗС.

Контрольовані зіткнення між ізраїльською армією та рухом «Хезболла» на ізраїльсько-ліванському кордоні зберігалися з 8 жовтня 2023 року.

23 вересня 2024 року ВПС Ізраїлю завдали сотні ударів по південних містах Лівану, а також долині Бекаа та місту Баальбек.

За даними ліванської влади, удари ізраїльської авіації забрали життя 1328 осіб, у тому числі 104 дитини та 194 жінки.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Близький Схід
У Секторі Газа за ніч через удари Ізраїлю щонайменше 60 загиблих
Головні новини
Різне
В Омані випала дворічна норма дощів
Політика
Майбутній візит Макрона до Марокко спрямований на укладання угоди на будівництво першого для цієї країни підводного човна
Політика
Казахстан не планує вступати до БРІКС
Читайте в розділі
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.