Киргизстан та Узбекистан підписали протокол про кордон

Урядові делегації Киргизстану та Узбекистану з делімітації та демаркації киргизько-узбецького державного кордону підписали у понеділок протокол спільного засідання, який дозволить розпочати процедуру узгодження проекту нового Договору про окремі ділянки киргизько-узбецького державного кордону. Про це повідомила прес-служба киргизького кабміну. 

Документ був підписаний у Бішкеку головою Державного комітету національної безпеки, заступником голови кабінету міністрів Киргизстану Камчібеком Ташієвим та прем'єр-міністром Узбекистану Абдуллою Аріповим. 

"Сподіваюся, що за результатами спільного засідання ми підготуємо до підписання найближчим часом нашими шановними президентами проекту Договору між Киргизстаном і Узбекистаном про киргизько-узбецький державний кордон по дільницях, що залишилися", - сказав  Камчібек Ташієв. 

Він наголосив, що Киргизстан повністю готовий до подальшого розширення політичних, торговельно-економічних, інвестиційних, транспортних, міжрегіональних та культурно-гуманітарних зв'язків із Узбекистаном. 

У свою чергу Абдулла Аріпов підтвердив повну рішучість узбецької сторони щодо погодження проекту Договору з делімітації та демаркації узбецько-киргизького державного кордону. 

"Урядові делегації двох республік попрацювали на славу, проведена копітка робота з узгодження ділянок узбецько-киргизького державного кордону, що залишилися. Упевнений, що завершення процесу делімітації ще раз підтвердить непорушність нашої вічної дружби і воістину братських відносин", - сказав прем'єр-міністр. 

Протяжність кордону між Киргизстаном та Узбекистаном становить 1378 км, 85 відс. з них були описані та ратифіковані у 2017 році.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
Узбекистан пригрозив в'язницею своїм громадянам за участь у війні проти України
Головні новини
Близький Схід
Bloomberg: Для відбудови Гази знадобиться два десятиріччя та не менше 50 мільярдів доларів
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Читайте в розділі
Політика
Іран висунув умову ООН, за якої готовий не бити по Ізраїлю
Політика
Нікарагуа вимагає заборонити Німеччині допомагати Ізраїлю: Суд ООН вже розглядає позов
Політика
Найбільша поразка за останні 20 років: партія Ердогана програла на місцевих виборах
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.