У Києві відбулася зустріч Президента України з головою МЗС Саудівської Аравії

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ Королівства Саудівська Аравія Принцом Фейсалом бін Фарханом Аль Саудом, який прибув з візитом в Україну. Про це повідомляє пресслужба Президента України.

Вітаючи представника уряду Саудівської Аравії в Києві, Глава Української держави відзначив, що це перший офіційний візит очільника МЗС Королівства в Україну з часу встановлення дипломатичних відносин.

«Цінуємо цей візит і розглядаємо його як важливе свідчення підтримки України, особливо в дні річниці початку повномасштабної агресії. Наскільки я знаю, це перший візит за понад 30 років нашої незалежності. Розраховую, що він надасть нового імпульсу подальшій активізації нашого взаємовигідного діалогу», – наголосив Президент. 

Володимир Зеленський подякував уряду Саудівської Аравії за відчутну підтримку України в умовах збройної агресії Росії, що триває: «Хочу передусім подякувати вам за підтримку миру в Україні, нашого суверенітету й територіальної цілісності. Це дуже важливо для нас і наших людей, нашого суспільства». 

Під час перемовин було відзначено важливість підтримки Саудівською Аравією суверенітету й територіальної цілісності України, зокрема в межах ООН. Окрему увагу сторони приділили імплементації української формули миру. Глава держави запросив Королівство Саудівська Аравія взяти участь у започаткованому відповідному дипломатичному процесі, зокрема долучитися до реалізації окремих пунктів формули. 

Президент окремо зазначив, що попри продовження збройної агресії наша країна й далі робить свій внесок у глобальну продовольчу безпеку. Було висловлено сподівання щодо залучення Саудівської Аравії до української ініціативи щодо постачання зерна в країни Африки, які потерпають від голоду.

В свою чергу Фейсал бін Фархан Аль Сауд повідомив, що Саудівська Аравія виділить Україні $400 млн як гуманітарну допомогу.

На зустрічі відбувся обмін думками щодо участі саудівської сторони у повоєнному відновленні України, а також долучення до перспективних проектів в інвестиційній, агропромисловій та енергетичній сферах.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Близький Схід
У Саудівській Аравії зводять гігантський кубоподібний хмарочос, який зможе вмістити 20 Емпайр-Стейт-Білдінг
Економіка
Саудівська Аравія отримала максимальний за 10 років дохід від експорту нафти
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Дипломатія
Новий посол Туреччина вручив вірчі грамоти Президенту України
Дипломатія
Йорданія відкликала посла з Ізраїлю
Дипломатія
Саудівська Аравія та Іран офіційно відновили дипломатичні відносини
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.