Казахстан закрив кордони для паралельного імпорту в рф

Казахстан закрив кордони для постачальників товарів у рф з паралельного імпорту. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на слова глави російської асоціації “Грузавтотранс” Володимира Матягіна.

Вантажоперевізники змушені об’їжджати Казахстан, пояснив він: «Країна створює складнощі на кордоні для такої продукції, постачальникам фактично закрили кордон».

Рішення було ухвалено після того, як в Астані побувала делегація американських чиновників на чолі із помічником заступника міністра фінансів США Елізабет Розенберг. Вони провели зустрічі з урядовцями та з представниками приватних компаній, у ході яких попередили про вторинні санкції, тобто наслідки за порушення санкційного режиму.

За підсумками 2022 року Казахстан на 25% наростив постачання товарів до рф і став одним із великих «хабів» для паралельного імпорту, загальний обсяг якого уряд росії оцінив у $20 млрд.

Наприклад, експорт пральних машин із Казахстану до росії становив майже 100 тисяч штук на рік, хоча 2021-го був відсутній зовсім. Постачання сучасних напівпровідників підскочило більш ніж у 300 разів — до $3,7 млн. у грошовому вираженні.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Економіка
Казахстан витісняє росію на ринку збагаченого урану - Bloomberg
Головні новини
Близький Схід
Bloomberg: Для відбудови Гази знадобиться два десятиріччя та не менше 50 мільярдів доларів
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Читайте в розділі
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Економіка
Туреччина обмежує експорт до Ізраїлю до припинення вогню в Газі
Економіка
Євросоюз планує прискорити надання фінансової допомоги Єгипту
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.