Кадиров заявив про затримання 20 жінок на антивоєнному мітингу в Чечні

Лідер Чечні погрожує забрати їхніх чоловіків і дітей воювати в Україну

Лідер Чечні Рамзан Кадиров заявив про участь 15-20 жінок в антивоєнному мітингу в Грозному. Після того, як правозахисники повідомили про затримання жінок, Кадиров особисто підтвердив, що мітинг відбувся, а він провів розмову з протестувальницями.

За даними проєкту Радіо Свобода «Кавказ.Реалії», мітинг 21 вересня став практично першою за роки правління Кадирова акцією проти дій місцевої влади.

Згідно з повідомленням, яке Кадиров опублікував у Telegram, у трьох із 20-ти жінок сини воюють в Україні. У двох із них – це єдині сини.

"Ми спочатку сказали, що єдиного сина ми не будемо брати. Як так вийшло, не знаю, що двоє з них відправили єдиних синів.

Ще 15-20 жінок, які отримали копійки від європейських організацій, теж вийшли, і на запитання, чому вони сьогодні вийшли на площу, вони почали ставити запитання житлові, комунальні, соціальні.

Я сказав, що якщо немає чоловіків вдома, щоб забезпечити їм гідний сьогоднішній і завтрашній день, ці чоловіки повинні перебувати на території спеціальної військової операції (так влада РФ називає війну з Україною. - ред.)".

При цьому Кадиров не навів жодних доказів про отримання жінками грошей "від європейських організацій".

Кадиров сказав жителям Чечні не виходити на антивоєнні протести, а ті, хто зроблять це – «вороги народу» і мають бути відправлені в зону бойових дій, стверджує Кадиров. Він заявляє, що у Чечні немає жодного випадку відмови від участі у бойових діях, а всі відправлені військові буцімто виїхали в Україну добровільно.


Правозахисники ж заявляють, що «добровольцями» у Чечні змушують ставати. І навіть людей з інвалідністю чи судимістю. При цьому молодих людей викрадають та із погрозами кримінального переслідування змушують виїжджати в Україну чи вимагають великих сум грошей за звільнення від участі в бойових діях.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Політика
Союзники Путіна по ОДКБ застерегли своїх громадян від участі у війні проти України
Різне
Протести через смерть дівчини у більшості провінцій Ірану: оголосили загальнонаціональний марш
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.