Ізраїль завдав ударів по Сирії: щонайменше 14 людей загинули

Ізраїль здійснив серію авіаударів кількома сирійськими містами ввечері неділі, 8 вересня. Атаки були спрямовані на Дамаск, Хомс, Хаму та Тартус, всього було завдано 15 ударів. Про це повідомили арабські медіа Al-Mayadeen.

Найбільш серйозні наслідки були зафіксовані на околицях міста Масьяф у провінції Хама. Внаслідок удару там загинули щонайменше 14 людей, повідомило у понеділок, 9 вересня, сирійське державне інформаційне агентство SANA.

Ізраїльські військові здійснили атаку з напрямку північно-західного Лівану, її цілями стала низка військових об'єктів у центральному регіоні Сирії, пише агентство SANA з посиланням на джерело серед військових.

Як додає агентство Reuters, кількох ударів зазнав великий військовий науково-дослідний центр з виробництва хімічної зброї, розташований поблизу міста. Вважається, що там перебуває група іранських військових експертів, які займаються виробництвом зброї, вказує агенція.

За даними джерел, сили протиповітряної оборони Сирії збили кілька ізраїльских ракет. Окрім 14 загиблих, в результаті ударів отримали поранення ще 43 особи, кілька з них перебувають у критичному стані. Удари спричинили дві пожежі, над гасінням яких працюють пожежники. Ізраїль інформацію щодо атак не коментував.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Близький Схід
У Сирії стався землетрус, є постраждалі
Головні новини
Різне
Число жертв епідемії холери в Судані досягло 252
Різне
Казахстан ремонтує російські винищувачі західним обладнанням в обхід санкцій
Економіка
Туреччину накрила хвиля банкрутств: закрилися тисячі компаній
Читайте в розділі
Близький Схід
Ізраїль та Хезболла обмінялися повітряними ударами
Близький Схід
У Сирії стався землетрус, є постраждалі
Близький Схід
Удари Ізраїля по Газі вбили щонайменше 16 осіб сьогодні — Reuters
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.