Іспанія хоче витіснити Ізраїль з ринку озброєння Латинської Америки

Колумбія досі мала на озброєнні ізраїльські літаки Kfir, а тепер вимушена їх списати. Колумбія вирішила не продовжувати співпрацю з ізраїльською IAI на тлі конфлікту із самим Ізраїлем по темі бойових дій в Секторі Газа.

Цілком можливо, що цей епізод стане частиною значно ширшого процесу, а саме – як Ізраїль втрачатиме свої позиції загалом на ринку озброєнь Латинської Америки, а їх поступово займатиме Іспанія. Тим більш, що самі іспанці на це уже поступово націлились.

Іспанське профільне видання Infodefensa спільно із газетою La Razon опублікувало доволі цікавий матеріал, на який варто звернути окрему увагу. В цьому тексті заявляються зокрема наступні аргументи.

Чилі та Колумбія як одні з найбільших покупців озброєння в Латинській Америці уже по суті розірвали будь-які контакти з Ізраїлем по темі оборонної співпраці. Рівень напруження між цими країнами став настільки високим, що наприклад посол Чилі в Іспанії під час відвідин економічного форуму Fidae в Мадриді так і заявив, що мовляв “складно було просити Ізраїль утриматись від відвідин цього форуму, який є майданчиком для налагодження” відносин, хоча цей випад потім знайшов засудження навіть від самого президента Чилі.

Тим не менш, на цьому тлі самі іспанці бачать для себе прекрасну можливість “утвердитись як оборонний партнер” для країн Латинської Америки.

Якщо далі розбирати контекст по тому ж Чилі, то ця латиноамериканська країна й так використовує цілий ряд літаків виробництва Airbus Defense, наприклад морські патрульні C295, та транспортні C-212 та CN-235. Крім того, ще у 2023 році іспанський оборонний конгломерат отримав контракт строком на 3 роки на обслуговування парку Leopard 2A4, БМП Marder та САУ M109 чилійської арміїю

Крім того, Іспанія має багатий досвід співпраці з Чилі у поставках обладнання наприклад для кораблебудування та аеронавігаційних систем для цивільної авіації. Тобто тут йдеться про те, що іспанці хочуть витісняти Ізраїль із ринку озброєння Латинської Америки якраз з поправкою на уже раніше набуті позиції, в рамках багаторічної співпраці. А в даному ракурсі геополітична кон’юнктура має скоріше “підштовхнути” процес до логічного завершення.

Колумбія в даному ракурсі також має виступати як своєрідний “плацдарм” для розширення присутності на ринку озброєнь Латинської Америки, на думку іспанців.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Близький Схід
Удар Ізраїля по Газі вбив щонайменше 50 осіб — палестинські медики
Близький Схід
Кількість жертв агресії Ізраїлю у Газі перевищила 37,6 тис.
Головні новини
Політика
Блінкен знову звернувся до Ізраїлю та ХАМАСу щодо припинення вогню
Економіка
Від Азербайджану до ЄС у Чорному морі прокладуть підводний електрокабель
Близький Схід
Ізраїль та Хезболла обмінялися повітряними ударами
Читайте в розділі
Економіка
Від Азербайджану до ЄС у Чорному морі прокладуть підводний електрокабель
Економіка
Туреччина хоче вступити до БРІКС
Економіка
Азербайджан та Грузія створили спільне залізничне підприємство
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.