Ірландія підтвердила наміри ввести власні торговельні санкції проти Ізраїлю

Уряд Ірландії у вівторок, 22 жовтня, оголосив про підтримку законопроєкту, який запровадить обмеження на торгівлю з ізраїльськими поселеннями на окупованих територіях у відповідь на занепокоєння гуманітарною ситуацією в секторі Гази.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Законопроєкт про обмеження торгівлі з територіями Ізраїлю, які більшість міжнародної спільноти вважає окупованими, внесли до парламенту Ірландії ще у 2018 році. Але його обговорення не просувалось, бо в Дубліні вважали відповідальним за питання торговельної політики Європейський Союз.

Але, за словами міністра закордонних справ Ірландії Міхола Мартіна, консультативний висновок Міжнародного суду ООН про те, що окупація Ізраїлем палестинських територій є незаконною, змінив контекст ситуації.

"Торгівля є виключною компетенцією ЄС, і тому уряд зосередився на досягненні дій на рівні ЄС. Генеральний прокурор пояснив, що якщо це неможливо, в законодавстві ЄС є підстави, які дозволяють державам вживати заходів на національному рівні", – заявив Мартін.

Міністр додав, що законопроєкт від 2018 року переглянуть, аби він відповідав законодавству ЄС та ірландській конституції. Коли саме він буде ухвалений, наразі невідомо, адже в Ірландії незабаром мають відбутись дострокові вибори.

В останні тижні в Євросоюзі обговорюється можливість накладання торговельних обмежень на Ізраїль у межах двосторонньої торговельної угоди, аби відреагувати на порушення гуманітарного права ізраїльськими силами в Газі.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
ООН шукає $426 млн для допомоги ліванцям, постраждалим через обстріли Ізраїлю
Ближний восток
Число жертв израильского геноцида в секторе Газа достигло 41 965 человек
Близький Схід
У Секторі Газа за ніч через удари Ізраїлю щонайменше 60 загиблих
Головні новини
Політика
Ірландія підтвердила наміри ввести власні торговельні санкції проти Ізраїлю
Різне
Туреччина припинила постачати до Росії американські товари військового призначення після попередження Вашингтона
Різне
В Омані випала дворічна норма дощів
Читайте в розділі
Політика
Майбутній візит Макрона до Марокко спрямований на укладання угоди на будівництво першого для цієї країни підводного човна
Політика
Казахстан не планує вступати до БРІКС
Політика
Прем’єр Іспанії закликав ЄС призупинити угоду про асоціацію з Ізраїлем
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.