Європейські країни та Азербайджан домовилися про збільшення постачання газу

27.04.2023 - 11:33 #Азербайджан, #Газ, #ЄС

Оператори національних газових систем Болгарії, Румунії, Угорщини та Словаччини домовилися у вівторок збільшити транспортування природного газу з Азербайджану, використовуючи існуючу інфраструктуру своїх країн, які дуже сильно залежали від російської енергії. Про це УНН інформує посилаючись на АР.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв назвав підписання угоди між європейськими країнами та Державною нафтовою компанією Азербайджанської Республіки «дуже своєчасним кроком», який забезпечить більше та надійніше постачання газу до багатьох інших країн Європи.

Алієв був присутній на церемонії підписання в Софії, столиці Болгарії.

«Війна в Україні підштовхнула нас до пошуку нових вимірів понять добросусідства, взаємодопомоги та солідарності. Це спонукало нас шукати абсолютно нові ефективні рішення, нові маршрути та нові способи доставки, щоб перекроїти міжнародну логістичну карту», - сказав президент Болгарії Румен Радєв.

Після вторгнення Росії до України Європейський Союз намагається диверсифікувати європейські джерела енергії, відмовившись від російського газу. У липні ЄС підписав меморандум про взаєморозуміння з Азербайджаном, який передбачає подвоєння обсягу імпорту азербайджанського газу до 20 млрд. кубометрів на рік до 2027 року.

Болгарія пов'язана з Південним газовим коридором, проектом багатосегментного трубопроводу для доставки природного газу з Азербайджану до Італії через інтерконектор із Грецією. З'єднувач дозволяє постачати до Болгарії 1 мільярд кубометрів каспійського газу, що покриває майже третину потреб країни, та має можливість збільшити обсяг до 5 мільярдів кубометрів на рік.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
Азербайджан узяв під контроль стратегічні точки у Східному Зангезурі
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Економіка
Туреччина обмежує експорт до Ізраїлю до припинення вогню в Газі
Економіка
Євросоюз планує прискорити надання фінансової допомоги Єгипту
Економіка
Найбільший держбанк ОАЕ обмежує бізнес з РФ
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.