Число жертв ізраїльської агресії в Газі перевищило 25,4 тис.

Кількість палестинців, які загинули внаслідок безперервних ізраїльських атак у блокованому секторі Газа з 7 жовтня, досягла 25 490 осіб. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я у секторі Газа. 

Лише за останню добу жертвами атак Ізраїлю стали 195 палестинців, ще 354 мешканці ексклаву отримали поранення, зазначили у палестинському відомстві. 

Загальна кількість поранених під час ізраїльських атак з 7 жовтня зросла до 63354, додали у відомстві. Багато палестинців все ще залишаються під завалами зруйнованих будівель. Бригади швидкої допомоги та сил цивільної оборони зіштовхнулися із труднощами, коли спробували до них дістатися, йдеться у повідомленні. 

Вранці 7 жовтня бойове крило ХАМАС - "Бригади Ізз ад-Дін аль-Кассам" - оголосило про початок операції проти Ізраїлю "Повінь Аль-Акса". Тисячі ракет було випущено із сектора Газа у бік Ізраїлю, озброєні угруповання увійшли на територію ізраїльських поселень. Число загиблих в Ізраїлі становить близько 1200 людей. 

ХАМАС заявив, що операція була відповіддю на штурм мечеті «Аль-Акса» в окупованому Східному Єрусалимі і насильство ізраїльських поселенців, що зростає, проти палестинців. 

У відповідь ізраїльська армія оголосила про початок операції «Залізні мечі» проти ХАМАС у секторі Газа із застосуванням десятків винищувачів, яка надалі переросла у масову розправу над населенням Гази. 

27 жовтня армія Ізраїлю почала проводити наземну операцію у Газі. 2,3 мільйона жителів Гази страждають від нестачі продовольства, води та ліків через масовані бомбардування з боку Ізраїлю з повітря, суші та моря, а також повної блокади ексклаву. Тисячі будівель, включаючи лікарні, мечеті та церкви, також були пошкоджені або повністю зруйновані внаслідок повітряних та наземних атак Ізраїлю. 

Поділитися публікацією:
Читайте також
Близький Схід
У Газі щодня з 7 жовтня гинуть понад 170 жінок та дітей
Близький Схід
ООН: Ізраїль блокує постачання палива, необхідного для перекачування води до північної частини Гази
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Близький Схід
Число жертв ізраїльської агресії в Газі досягло 28 473
Близький Схід
У Газі щодня з 7 жовтня гинуть понад 170 жінок та дітей
Близький Схід
ООН: Ізраїль блокує постачання палива, необхідного для перекачування води до північної частини Гази
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.