Азербайджан вручив ноту протесту Росії

Причина:антиазербайджанські випади в ефірі Першого каналу

Азербайджан надіслав ноту протесту Росії у зв'язку із ворожими висловлюваннями на передачі «Велика гра» в ефірі Першого каналу. Про це йдеться у повідомленні посольства Азербайджану у Москві. 

У повідомленні йдеться, що посольством Азербайджанської Республіки в РФ направлено офіційну ноту протесту в МЗС Росії у зв'язку з ворожими заявами 20 та 21 жовтня 2022 року в ефірі програми «Велика гра» на Першому каналі. 

«В ефірі передачі російські політологи та експерти вірменського походження виступили з відвертими антиазербайджанськими випадами, територіальну цілісність Азербайджанської Республіки було поставлено під сумнів, а показану географічну карту нашої країни було спотворено», - йдеться у повідомленні. 

У ноті підкреслено, що гості ток-шоу «своїми виступами провокують реваншистські сили в вірменському суспільстві, реанімують конфлікт, що залишився в минулому, і відкрито підтримуючи сепаратизм, сіють ворожнечу між двома народами». 

У посольстві зазначили, що використання в ефірі державного телеканалу упереджених висловлювань та припущення явних політичних провокацій йде врозріз не лише з офіційною позицією Росії, неодноразово озвученою президентом країни, а й підриває кроки, які були зроблені для забезпечення довгострокового миру, стабільності та безпеки в регіоні. 

«В умовах крихкого мипу, що склався в регіоні, на представників ЗМІ покладається особлива відповідальність за недопущення провокацій, які можуть призвести до напруженості та загострення ситуації», - йдеться в повідомленні.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
Із Росії до Казахстану переїхали понад 50 міжнародних компаній – влада
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Дипломатія
Новий посол Туреччина вручив вірчі грамоти Президенту України
Дипломатія
Йорданія відкликала посла з Ізраїлю
Дипломатія
Саудівська Аравія та Іран офіційно відновили дипломатичні відносини
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.