Арабська Рада в Україні привітала Раду азербайджанців України з Днем солідарності

Арабська Рада в Україні в особі її генерального секретаря, головного редактора ІА "Україна по-арабськи" Мохаммада Фараджаллаха та уповноваженого у справах культури та дипломатичних зв’язків ради Саміра Аль-Вахабі привітали Раду азербайджанців України з міжнародним Днем солідарності азербайджанців усього світу, який святкують 31 грудня.

Мохаммад Фараджаллах та Самір Аль-Вахабі передали найкращі побажання Раді азербайджанців України в особі Олега Крапівіна та Хікмата Джавадова, співзасновників ради, а також Джейхуна Мамедова, генерального секретаря ради, та побажали усім азербайджанцям миру, добра, добробуту та успіхів.

Мохаммад Фараджаллах зазначив, що представники арабських діаспор, що входять до складу "Арабської ради в Україні", мають найкращі дружні відносини з азербайджанцями, оскільки їх пов"язують не лише релігія, але й схожа багато у чому культура, давня історія. Користуючись нагодою, Мохаммад Фараджаллах привітав представників Ради азербайджанців України з річницею Другої карабаської війни, що тривала 44 дні і закінчилась успіхом Азербайджану, який повернув собі значну частину територій, окупованих в ході Першої карабаської війни. Хікмет Джавадов та Джейхун Мамедов подякували представникам "Арабської ради в Україні" за участь у заході, та заявили про готовність до співпраці з радою на благо України.

Зазначимо, що День солідарності азербайджанців всього світу був уперше оголошений 16 грудня 1991 року Гейдаром Алієвим. 31 грудня 1989 року на території Нахічеванської АРСР юрби людей зруйнували радянсько-іранський кордон. Тисячі азербайджанців перетнули річку Аракс, натхненні першою за довгі десятиліття можливістю братання зі своїми співвітчизниками в Ірані. Того ж дня у Стамбулі відкрився перший в історії Всесвітній Конгрес азербайджанців. Ці дві події спричинили оголошення 31 грудня Днем солідарності азербайджанців усього світу.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Діаспори
Арабська рада в Україні та Бойове братерство обговорили план співпраці
Різне
Арабська рада в Україні вручила подяку почесному конслулу Молдови в Хмельницькому
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Діаспори
Арабська рада в Україні та Бойове братерство обговорили план співпраці
Діаспори
Українські іранці протестували проти передачі Росії БПЛА іранською владою
Діаспори
Заява "Арабської ради в Україні" щодо повномасштабного російського вторгнення на територію України
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.