Створення ТОВ «Українсько-Африканська торгівельна місія»: чим обумовлено рішення уряду

Кабінет Міністрів погодив пропозицію Мінагропроду про утворення товариства з обмеженою відповідальністю «Українсько-Африканська торгівельна місія», 100% якого належатиме державі.

Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Погоджено пропозицію Міністерства аграрної політики та продовольства щодо утворення товариства з обмеженою відповідальністю «Українсько-Африканська торгівельна місія», статутний капітал якого становить 1 тис. гривень, 100 відсотків якого належать державі, та повноваження з управління корпоративними правами держави в якому здійснює зазначене міністерство», - написав Мельничук.

Він зазначив, що місія діятиме на постійній основі для забезпечення зовнішньоекономічних інтересів України в державах Африки та підтримання в них процесу надання гуманітарної допомоги шляхом здійснення консультативних послуг.

Україна постачає продовольство до африканських країн у межах гуманітарних програм ООН та програми Grain from Ukraine.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський оголосив про нову міжнародну ініціативу під назвою Grain from Ukraine. Вона передбачає закупівлю українського зерна країнами-партнерами та передачу його державам, що переживають гуманітарну кризу. Програма реалізується в партнерстві з World Food Program під егідою ООН.

В межах гуманітарних програм Україна відправила до країн з низьким доходом та з доходом нижче середнього 541,7 тис. т аграрної продукції.

До Ємену доставили українське зерно в рамках гуманітарної допомоги, яку оплатили уряди США, Франції та Іспанії. Судно Negmar Cicek доправило до Ємену гуманітарний вантаж - 30 тис. тонн пшениці з України.

Поделиться публикацией:
Читайте так же
Політика
Африканські лідери розпочали миротворчу місію в Україні
Главные новости
Разное
Арабский совет в Украине и Хмельницкий областной совет обсудили пути сотрудничества
Экономика
Азербайджан профинансирует восстановление 4-х крупнейших объектов в украинском Ирпене
Происшествия
В Дубае самолёты передвигаются буквально вплавь из-за сильных ливней
Читайте в разделе
Экономика
Азербайджан профинансирует восстановление 4-х крупнейших объектов в украинском Ирпене
Экономика
Экспорт сжиженного природного газа из Алжира в Европу увеличился за год на 12%
Экономика
Индия будет закупать саудовскую нефть вместо российской
Ищите нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.