Перший в Україні економічний арабомовний журнал «Україна по-арабськи – Економічний вісник» виходить за підтримки ICC Ukraine

У зазначеному журналі розміщена аналітична інформація про економіку України та перспективні галузі співробітництва між Україною та країнами арабського світу, відомості про українські компанії

В Україні з успіхом випускається перший в країні арабомовний економічний журнал «Україна по-арабськи - Економічний вісник», що спрямований на розвиток економічних відносин нашої держави з арабськими країнами.

Світ побачив вже два випуски згаданого видання: перший у вересні 2018-го, другий – у лютому 2019 року.

Так, журнал з успіхом був представлений на різних виставках, у тому числі в Абу-Дабі на IDEX-2019,  та Дубаї  на Gulfood в лютому 2019 року, а також на багатьох дипломатичних прийомах та бізнес-форумах.

Журнал «Україна по-арабськи – Економічний вісник» підготовлено у рамках спільної діяльності, відповідно до укладеного Меморандуму про співробітництво між Асоціацією “Український національний комітет Міжнародної Торгової Палати” (ICC Ukraine) та ЗМІ «Україна по-арабськи» (Ukraine in Arabic).

У зазначеному журналі розміщена аналітична інформація про економіку України та перспективні галузі співробітництва між Україною та країнами арабського світу, відомості про українські компанії,  що заінтересовані розвивати свою господарську діяльність на базі співробітництва з діловими колами арабських країн, а також економічні статті дипломатів, державних чиновників та експертів.

На даний момент є домовленості з МЗС України і дипмісіями близькосхідних країн про допомогу в поширенні журналу. У числі його одержувачів: компанії, громадські організації та діаспори. Зворотній зв'язок, отриманий від дипломатів і бізнесменів, підтверджує, що журнал є унікальною розробкою, здатною зацікавити цільову аудиторію.

Презентація першого випуску журналу відбулася 27 вересня 2018 року.

На прес-конференції, присвяченій презентації першого випуску, головний редактор ІП «Україна по-арабськи» і один із засновників проекту Мохаммад Фараджаллах зазначив, що видання орієнтоване, перш за все, на арабських бізнесменів, дипломатів і читачів з арабських країн, які мають економічні зв'язки з Україною або збираються вести в ній бізнес. Тому головною метою є розкриття економічного потенціалу нашої держави, у тому числі й інвесторам з арабських країн.

Арабський світ - це перспективний економічний регіон, здатний виробляти величезні інвестиційні вливання.

Відзначимо, що в топ-15 країн з найвищими показниками ВВП на душу населення входять чотири арабських держави: Катар, Кувейт, ОАЕ і Саудівська Аравія, а за чисельністю населення регіон досягає 370 млн осіб. До того ж, недавньою вагомою економічною подією України став вихід на наш ринок саудівської компанії «Salic», яка придбала агрохолдинг «Мрія». Даний контракт не залишив без уваги навіть президент Петро Порошенко, який назвав його «знаковим».

Крім традиційного сільськогосподарського напрямку, арабських інвесторів цікавлять розвинені в Україні металургія і деревообробна галузь, енергетичний сектор, зокрема відновлювальна енергія вітру і сонця, банківський сектор, IT-технології, а також освітній сектор України.

На прес-конференції також виступив директор департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України Олексій Рожков. Чиновник привітав з випуском першого номера журналу, і підкреслив важливість журналу "Україна по-арабськи" - Економічний вісник" в поглибленні економічних відносин між Україною та арабським світом, висловивши впевненість у тому, що журнал стане одним з інструментів в даному напрямку. Крім того, Олексій Рожков заявив про готовність Міністерсва підтримати журнал.

«Арабський світ дуже важливий партнер для України, але поки показник торгівлі з ним становить лише 6,5% від загального обсягу», - зазначив він.

У той же час глава департаменту вказав на позитивний тренд в зростанні цього показника. Так, за перші сім місяців 2018 року обсяг торгівлі з арабськими країнами зріс на 12% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року.

«Такий стан справ не задовольняє ні Україну, ні наших арабських партнерів. Один з головних шляхів виправлення ситуації - це перехід від торгівлі сировинними товарами до високотехнологічних», - додав Рожков.

Учасники прес-конференції розповіли, що "Укрексімбанк" виступив в ролі одного з головних партнерів, які сприяють випуску першого номера. Представник фінансової установи Дмитро Власов позначив важливість зміцнення зв'язків з арабським світом, а також розповів про наявність 121 філії банку в світі, в тому числі в 6 арабських країнах.

Главред ІП «Україна по-арабськи», відповідаючи на запитання журналістів, зазначив вже проявився інтерес і позитивні відгуки про журнал і під час його презентації на урочистих дипломатичних прийомах посольства України в Каїрі, дипмісії Саудівської Аравії в Києві, а також Україно-Палестинському бізнес-форумі, тощо. На завершення, Мохаммад Фараджаллах розповів про плани поширювати видання в транспорті міжнародного і внутрішнього сполучень.

Поделиться публикацией:
Главные новости
Разное
Всемирное антидопинговое агентство ввело санкции против Туниса за несоблюдение антидопингового кодекса
Разное
Арабский совет в Украине и Хмельницкий областной совет обсудили пути сотрудничества
Экономика
Азербайджан профинансирует восстановление 4-х крупнейших объектов в украинском Ирпене
Читайте в разделе
Экономика
Азербайджан профинансирует восстановление 4-х крупнейших объектов в украинском Ирпене
Экономика
Экспорт сжиженного природного газа из Алжира в Европу увеличился за год на 12%
Экономика
Индия будет закупать саудовскую нефть вместо российской
Ищите нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.