Китай виступив проти порушень Ізраїлем суверенітету Лівану

Пекін виступає проти зазіхань на суверенітет, безпеку та територіальну цілісність Лівану, а також загострення протиріч та розширення конфлікту на Близькому Сході. Про це йдеться у повідомленні МЗС Китаю.

Китай стурбований ситуацією на Близькому Сході, спричиненою ескалацією напруженості між Ізраїлем та Ліваном, а також між Ізраїлем та Іраном, - зазначили у МЗС.

У китайському відомстві нагадали, що Ізраїль розпочав наземну військову операцію на півдні Лівану, а Іран завдав удару по території Ізраїлю.

«Ми проти посягань (з боку Ізраїлю) на суверенітет, безпеку та територіальну цілісність Лівану, а також дій, які будуть розпалювати конфлікт та посилювати напруженість», - йдеться у повідомленні.

Корінна причина нинішнього витка нестабільної ситуації на Близькому Сході полягає в тому, що досі не вдалося реалізувати припинення вогню та військових дій у секторі Газа, - зазначили у китайському відомстві.

Китайська сторона закликає різні сторони в найкоротші терміни втілити в життя всеосяжне та постійне припинення вогню у блокованому ексклаві, додали у МЗС.

Контрольовані зіткнення між ізраїльською армією та рухом «Хезболла» на ізраїльсько-ліванському кордоні зберігалися з 8 жовтня 2023 року.

23 вересня 2024 року ВПС Ізраїлю завдали сотні ударів по південних містах Лівану, а також долині Бекаа та місту Баальбек.

За даними ліванської влади, удари ізраїльської авіації забрали життя 1328 осіб, у тому числі 104 дитини та 194 жінки.

Поделиться публикацией:
Читайте так же
Близький Схід
У Секторі Газа за ніч через удари Ізраїлю щонайменше 60 загиблих
Главные новости
Политика
Предстоящий визит Макрона в Марокко направлен на заключение сделки на строительство первой для этой страны подводной лодки
Политика
Казахстан не планирует вступать в БРИКС
Разное
Иран передал России два спутника собственного производства для запуска на орбиту Земли
Читайте в разделе
Ближний восток
Число жертв израильского геноцида в секторе Газа достигло 41 965 человек
Ближний восток
В Секторе Газа из-за ударов Израиля по меньшей мере 60 погибших
Ближний восток
Наводнение в Марокко смыло автобус с людьми: многие пропали без вести
Ищите нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.